Olympijský deň

Olympijský deň je najväčšie a najtradičnejšie podujatie na Slovensku, ktoré vyhlasuje Slovenský olympijský výbor. Centrum voľného času zorganizovalo, v spolupráci so základnými školami v Tepličke nad Váhom, 15. ročník.

28. mája 2024 sa v areáli futbalového ihriska a telocvične v Tepličke nad Váhom dostalo do pohybu okolo 190 detí.

Cieľom podujatia bola propagácia pohybu, športu, zdravej životosprávy a v neposlednom rade šírenie olympijských hodnôt a princípov fair play. V tomto duchu sa mladým športovcom prihovoril aj pán starosta Ing. Viliam Mrázik. Na slávnostnom ceremoniáli nechýbala olympijská hymna, vlajka ani sľuby za športovcov a rozhodcov.

Hlavnou disciplínou dňa bol Beh olympijského dňa. Zmiešané tímy chlapcov a dievčat súťažili  v šiestich disciplínach, a to v štafetovom skoku do diaľky z miesta, v štafetovom behu v kombinácii so šprintom, v behu  cez frekvenčný rebrík, v hode detským oštepom, v hode medicinbalom z kolien na cieľ a v zdolaní prekážkovej dráhy Formula. V telocvični si deti mohli vyskúšať simuláciu biatlonu. Sprievodnou akciou bola  výstavka prác detí z keramického záujmového útvaru. Účastníci Olympijského dňa popri pekných zážitkov získali aj medaily, diplomy a malé občerstvenie.